Králík dušený se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 200 g Slanina vepřová
  • 25 g Jíška hotová světlá
  • 2 g Hřebíček
  • 3 g Majoránka
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 2 g Muškátový květ
  • 10 g Sůl
  • 600 g Těstoviny vařené (průměr)
  • 1000 g Králík
  • 500 ml Hovězí vývar základní
  • 250 ml Víno bílé
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 773 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 1491 mg
  • Bílkoviny 64 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 322.4 mg
  • Draslík 733.9 mg
  • Vláknina 1710.7 mg
  • Vitamín A 1710.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka bez hlavy omyjeme, naporcujeme, slaninu rozkrájíme na hranolky, králíka prošpikujeme, zbytek slaniny dáme zatím stranou. Cibuli krájíme nadrobno.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme zbylou slaninu i cibuli, osmahneme, přidáme králíka, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme, okořeníme hřebíčkem, muškátem, majoránkou a dusíme do měkka. Zahustíme jíškou, přilijeme víno, krátce provaříme a odstavíme. Porce králíka vyjmeme, upravíme na talíře, do omáčky vmícháme žloutky a můžeme podávat. Jako příloha jsou vhodné vařené těstoviny.

Komentáře k receptu