Králík na víně s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 100 g Rajčata
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 2 g Bobkový list
  • 2 g Hřebíček
  • 15 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 4 g Cukr moučkový
  • 1000 g Králík
  • 25 g Sádlo škvařené
  • 80 g Slanina vepřová
  • 250 ml Víno bílé
  • 5 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 526 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1419 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 156.4 mg
  • Draslík 673.1 mg
  • Vláknina 2376.7 mg
  • Vitamín A 2376.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Králíka bez hlavy omyjeme, naporcujeme a obalíme v hladké mouce. Cibuli rozkrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, rajčata spaříme, oloupeme a pokrájíme na kostičky, česnek prolisujeme.

  • 2

    V pekáči rozškvaříme slaninu, přidáme lžíci sádla, vložíme porce králíka a osmažíme ze všech stran. Poté králíka vyjmeme, na tuk vsypeme cibuli, orestujeme, vrátíme králíka do pekáče, podlijeme vínem, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list, hřebíček, a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme cca půl hodiny, doložíáme rajčata, česnek, cukr, zalijeme vodou a pečeme do měkka.

  • 3

    Porce upravíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme šťávou z pekáče. Nezapomeneme vyndat koření.

Komentáře k receptu