Hovězí pečeně na zelenině (základní předpis)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 203 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 5 g
- Sodík 306 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 51.7 mg
- Draslík 428 mg
- Vláknina 1923.3 mg
- Vitamín A 1923.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očistíme si maso, odblaníme, protkneme plátky slaniny a osolíme.
-
2
Zbylou slaninu nakrájíme na drobno, vyškvaříme v kastrole. Poté přidáme máslo a pokrájenou zeleninu s cibulí. Zeleninu osmahneme a pak přidáme maso, které opečeme ze všech stran. Poté maso podlijeme vývarem a dáme péct do trouby. Nejdříve přikryté, později odkryté.
-
3
Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej a šťávu zahustíme máslem smíchaným s moukou. Mírně šťávu povaříme a poté přecedíme.
-
4
Jako přílohu podáváme brambory, rýži, knedlíky, noky, těstoviny a saláty.