Hovězí pečeně na zelenině (základní předpis)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 750 g Hovězí svíčková
  • 50 g Slanina vepřová
  • 250 g Zelenina kořenová
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 dl Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 203 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 306 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 51.7 mg
  • Draslík 428 mg
  • Vláknina 1923.3 mg
  • Vitamín A 1923.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme si maso, odblaníme, protkneme plátky slaniny a osolíme.

  • 2

    Zbylou slaninu nakrájíme na drobno, vyškvaříme v kastrole. Poté přidáme máslo a pokrájenou zeleninu s cibulí. Zeleninu osmahneme a pak přidáme maso, které opečeme ze všech stran. Poté maso podlijeme vývarem a dáme péct do trouby. Nejdříve přikryté, později odkryté.

  • 3

    Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej a šťávu zahustíme máslem smíchaným s moukou. Mírně šťávu povaříme a poté přecedíme.

  • 4

    Jako přílohu podáváme brambory, rýži, knedlíky, noky, těstoviny a saláty.

Komentáře k receptu