Kuře marinované
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 815 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 55 g
- Sodík 995 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 168.5 mg
- Draslík 481.9 mg
- Vláknina 6016.3 mg
- Vitamín A 6016.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.2 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře omyjeme a naporcujeme na 6 dílů. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
-
2
Do misky nalijeme olej, vodu, přidáme hořčici, sůl, pepř, kečup, mletou papriku, česnek, cibuli, porce kuřete do této marinády naložíme a necháme uležet. Stačí 1 hodinu, ale můžeme marinovat i přes noc.
-
3
Porce kuřete vyndáme, nenecháme okapat, rovnou vložíme do pekáčku, přidáme máslo a pečeme 35-40 minut. Podle potřeby podléváme a přeléváme vypečenou šťávou.
-
4
Kuře podáváme s bílým pečivem.