Kuře v leču
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 792 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 47 g
- Sodík 1216 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 295.2 mg
- Draslík 689.3 mg
- Vláknina 4151.7 mg
- Vitamín A 4151.7 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře naporcujeme na 6 dílů, osolíme, opepříme a dáme zatím stranou. Cibuli nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme.
-
2
V pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli, zpěníme, zasypeme mletou parikou, orestujeme a zalijeme lečem ze sklenice. Osolíme, opepříme, přidáme kečup, podlijeme trochou vývaru a podusíme. Zeleninovou směs přelijeme do pekáčku, na ni vyskládáme porce kuřete, zasypeme strouhaným sýrem, zalijeme rozkvedlanými vejci a dáme péct. Pečeme ve vyhřáté troubě přibližně 40 minut.
-
3
Kuře s lečem upravíme na talíře a doplníme dušenou rýží.