Pstruh s mysliveckou zálivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 598 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 34 g
- Sodík 1284 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 169 mg
- Draslík 1147 mg
- Vláknina 1882.5 mg
- Vitamín A 1882.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli s kyselou okurkou nakrájíme nadrobno, hříbky na malé kousky, pažitku a petrželku posekáme.
-
2
Pstruhy vyvrhneme, opatrně stáhneme kůži, vyjmeme páteř, ryby osolíme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme v mouce. V pánvi rozehřejeme 40 gramů másla a pstruhy na něm osmahneme dorůžova. Vyndáme z pánve a dáme stranou. Do pánve po pstruzích nasypeme cibuli, hříbky, okurky, petrželku s pažitkou, přidáme zbylé máslo, sardelovou pastu, zakápneme lžičkou citronové šťávy a pár minut podusíme.
-
3
Pstruhy upravíme na talíře a přelijeme mysliveckou zálivkou.