Pečené kuřátko z lakhnaú
Suroviny
- 3 kávová lžička Kmín celý
- 0.75 kávová lžička Muškátový oříšek
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 3 kávová lžička Kardamom
- 1.5 kávová lžička Hřebíček
- 1 kávová lžička Cukr moučkový
- 1 kávová lžička Garam masala
- 3 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1.5 kávová lžička Skořice celá
- 6 kávová lžička Koriandr celý
- 1 ks Cibule
- 6 ks Rajčata
- 1 ks Kuře
- 1 špetka Sůl
- 6 stroužek Česnek
- 0.17 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 685 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 45 g
- Sodík 268 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 212.5 mg
- Draslík 1111.2 mg
- Vláknina 6843.8 mg
- Vitamín A 6843.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.1 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře očistíme, naporcujeme a zbavíme kůže. Spolu s drůbky dáme kůži vařit do osolené vody. Cibuli a česnek rozemeleme, smícháme s kořením, cukrem, osolíme a vzniklou pastou potřeme maso ze všech stran. Necháme cca 30 minut odpočinout.
-
2
Mezitím oloupeme rajčata a pokrájíme je na kousky. V teflonové pánvi rozpálíme olej, vložíme maso i rajčata a zprudka restujeme, podléváme vývarem z kůže. Poté dáme péct do rozehřáté trouby. V průběhu pečení několikrát obrátíme a podlijeme. Do vypečné šťávy nakonec vmícháme rozemletou vařenou kůži s drůbky.
-
3
Horké koření [39441]:
-
4
koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.