Brambory zapečené s klobásou a zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1200 g Brambory
  • 80 g Cibule
  • 300 g Klobása Dunajská
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 300 g Sýr Eidam uzený 45%
  • 10 g Sůl
  • 20 g Tuk
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 30 g Strouhanka
  • 150 g Zelí kysané
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 6 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 704 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 787 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 257.8 mg
  • Draslík 934.6 mg
  • Vláknina 12358.3 mg
  • Vitamín A 12358.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené brambory nakrájíme na plátky, klobásu na kolečka, uzený sýr nastrouháme, kysané zelí scedíme a necháme okapat, cibuli pokrájíme na plátky a rozebereme na kroužky.

  • 2

    Pekáč vymažeme tukem a vysypeme strouhankou, vložíme do něj třetinu brambor, kousek másla, polovinu koleček klobásy, cibule, zasypeme polovinou sýra, přidáme zelí a položíme další třetinu brambor, zbylou klobásu, cibuli, sýr, zelí a zakryjeme poslední třetinou brambor. V hrnku rozkvedláme vejce a celý pokrm zalijeme. Osolíme, opepříme, polijeme mlékem a dáme do trouby zapéct. Zapékáme asi půl hodiny, pokrm naporcujeme a ihned ještě horký podáváme.

Komentáře k receptu