Brambory zapečené s klobásou a zelím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 704 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 48 g
- Sodík 787 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 257.8 mg
- Draslík 934.6 mg
- Vláknina 12358.3 mg
- Vitamín A 12358.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené brambory nakrájíme na plátky, klobásu na kolečka, uzený sýr nastrouháme, kysané zelí scedíme a necháme okapat, cibuli pokrájíme na plátky a rozebereme na kroužky.
-
2
Pekáč vymažeme tukem a vysypeme strouhankou, vložíme do něj třetinu brambor, kousek másla, polovinu koleček klobásy, cibule, zasypeme polovinou sýra, přidáme zelí a položíme další třetinu brambor, zbylou klobásu, cibuli, sýr, zelí a zakryjeme poslední třetinou brambor. V hrnku rozkvedláme vejce a celý pokrm zalijeme. Osolíme, opepříme, polijeme mlékem a dáme do trouby zapéct. Zapékáme asi půl hodiny, pokrm naporcujeme a ihned ještě horký podáváme.