Hovězí tokáň na pepři

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 8 g Sůl
  • 7 g Pepř černý mletý
  • 3 g Majoránka
  • 500 g Hovězí maso zadní
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 150 ml Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 2 dl Víno bílé
  • 5 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 341 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 849 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 72.5 mg
  • Draslík 105.6 mg
  • Vláknina 2382 mg
  • Vitamín A 2382 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na oleji zpěníme cibuli nadrobno, přidáme majoránku a pepř a osmahneme, aby se rozvinula vůně koření.

  • 2

    Přidáme na kostky nakrájené hovězí maso, orestujeme ze všech stran a přilijeme protlak zředěný vínem. Osolíme a zakryté necháme dusit doměkka, podle potřeby podlíváme vodou.

Komentáře k receptu