Sedmihradský tokáň
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 217 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 9 g
- Sodík 655 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 55.1 mg
- Draslík 281.7 mg
- Vláknina 3414.7 mg
- Vitamín A 3414.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Na tuku potom osmažíme cibuli a česnek nakrájené nadrobno, trochu podlijeme vínem, přidáme protlak a koření. Krátce povaříme a přidáme hovězí maso nakrájené na nudličky. Opečeme ze všech stran, podlijeme vodou a zakryté dusíme 30 minut. Když je maso skoro hotové, přidáme nakrájenou papriku a rajčata a dodusíme doměkka. Přilijeme zbytek vína, osolíme a povaříme odkryté, aby se tekutina zredukovala a šťáva zhoustla. Podáváme ozdobené snítkou čerstvé majoránky.