Srnčí řezy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 200 g Rýže loupaná
  • 9 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 100 g Houby čerstvé
  • 50 g Petržel kudrnka
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 10 ml Olej rostlinný
  • 3 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 2 dl Víno bílé
  • 1 kg Srnčí kotlety
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 368 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 532 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 19.5 mg
  • Draslík 550.6 mg
  • Vláknina 2893.8 mg
  • Vitamín A 2893.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 49.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srnčí hřbet vykostíme a nakrájíme na jednotlivé řezy. Plátky naklepe, potřeme olejem, nasolíme, opeříme a necháme asi 2 hodiny uležet v chladnu.

  • 2

    Uleželé maso vložíme na rozpálený olej a opečeme ze všech stran, přidáme máslo a dále opékáme na mírnějším ohni, často obracíme. Opečené maso vyjmeme a uchováme v teple.

  • 3

    Do výpeku nakrájíme houby, petrželovou nať a podusíme. Vrátíme zpět maso, zalijeme vínem a dál dusíme.

  • 4

    Rýži uvaříme podle návodu a pomocí pomaštěné naběračky tvoříme na talíři kopečky. K masu vlijeme smetanu s moukou, chvíli povaříme do zhoustnutí a podáváme k rýži na talíři.

  • 5

    Ozdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu