Srnčí řezy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 368 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 14 g
- Sodík 532 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 19.5 mg
- Draslík 550.6 mg
- Vláknina 2893.8 mg
- Vitamín A 2893.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 49.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Srnčí hřbet vykostíme a nakrájíme na jednotlivé řezy. Plátky naklepe, potřeme olejem, nasolíme, opeříme a necháme asi 2 hodiny uležet v chladnu.
-
2
Uleželé maso vložíme na rozpálený olej a opečeme ze všech stran, přidáme máslo a dále opékáme na mírnějším ohni, často obracíme. Opečené maso vyjmeme a uchováme v teple.
-
3
Do výpeku nakrájíme houby, petrželovou nať a podusíme. Vrátíme zpět maso, zalijeme vínem a dál dusíme.
-
4
Rýži uvaříme podle návodu a pomocí pomaštěné naběračky tvoříme na talíři kopečky. K masu vlijeme smetanu s moukou, chvíli povaříme do zhoustnutí a podáváme k rýži na talíři.
-
5
Ozdobíme nasekanou petrželkou.