Vepřové kotlety v jogurtu
Suroviny
- 125 g Jogurt bílý
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 0.5 kávová lžička Kardamom
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Cibule
- 4 ks Vepřové kotlety
- 1 špetka Sůl
- 4 stroužek Česnek
- 0.7 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 234 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 12 g
- Sodík 132 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 73.1 mg
- Draslík 516.1 mg
- Vláknina 2511 mg
- Vitamín A 2511 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Česnek a cibuli rozemeleme a smícháme se vším kořením. Kotlety naklepeme, osolíme a potřeme připravenou pastou. Vložíme do mísy a přelijeme rozšlehaným jogurtem. Necháme několik hodin marinovat.
-
2
Poté maso vyjmeme a na rozpáleném oleji po obou stranách osmažíme.