S tofu a zeleninou záviny
Suroviny
- 150 g Brambory
- 225 g Sýr sójový - Tofu
- 100 g Žampiony čerstvé
- 50 g Okra - Ibišek jedlý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Kurkuma
- 1 kávová lžička Garam masala
- 1 ks Pórek
- 2 ks Rajčata
- 2 stroužek Česnek
- 12 plátek Listové těsto
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 256 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 15 g
- Sodík 220 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 12.9 mg
- Draslík 543.5 mg
- Vláknina 10476.9 mg
- Vitamín A 10476.9 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.8 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozpustíme na pánvi máslo, přidáme nakrájené brambory na kostičky a nasekaný pórek a osmahneme 3 minuty. Přidáme okru, rozetřený česnek, garam masalu, kurkumu, houby, nakrájená rajčata, nakrájené tofu, sůl a pepř. Vše smažíme 7 minut.
-
2
Těsto rozložíme a každý list potřeme rozpuštěným máslem, pokládáme je po třech na sebe do čtyř sloupků.
-
3
Čtvrtinu náplně rozprostřeme lžící doprostřed každého sloupku a okraje potřeme rozpuštěným máslem. Kratší okraje přeložíme a zabalíme podélně do tvaru doutníku. Rozpuštěním máslem potřeme povrch. Záviny dáme na vymazaný plech.
-
4
Pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů 20 minut.
-
5
Ihned podáváme.