Rybí závitky plněné hovězím masem
Suroviny
- 700 g Treska aljašská
- 4 g Sůl
- 70 g Hovězí kýta
- 15 g Shiitake houby
- 4 g Ucho Jidášovo
- 4 g Cukr krupice
- 1 g Sezam - semena
- 100 g Okurka salátová
- 100 g Fazolové klíčky
- 60 g Škrob jemný kukuřičný gustin
- 10 g Oříšky piniové
- 6 g Hořčice
- 3 g Cibulka jarní
- 30 ml Omáčka sójová
- 30 ml Balsamico ocet
- 0.18 ml Olej sezamový
- 4.2 ml Olej stolní
- 2.5 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 283 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 6 g
- Sodík 564 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 75.5 mg
- Draslík 890 mg
- Vláknina 2210.5 mg
- Vitamín A 2210.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejdříve připravíme sójový ocet, smícháme 15 ml octa, sójovou omáčku, vodu (3 lžíce) a polovinu piniových ořechů, které jsme namleli. Připravený sojový ocet odložíme stranou.
-
2
Poté připravíme hořčičnou omáčku smícháním druhé poloviny mletých pinií s hořčicí, zbylým octem a cukrem a nadrobno nasekanou cibulkou. Omáčku dochutíme solí.
-
3
Houby namočíme na 1 hodinu do jednoho litru vody a poté je necháme okapat a smícháme s jednou polovinou hořčičné omáčky. Hovězí maso nakrájíme na menší kousky a promícháme s druhou polovinou hořčičné omáčky, poté orestujeme ve stolním oleji na pánvi. Fazolové klíčky očistíme, pokrájíme na menší kousky a krátce povaříme, zhruba 2 minuty v osolené zbývající vodě.
-
4
Salátovou okurku očistíme a nakrájíme na tenké plátky, které orestujeme na pánvi v sezamovém oleji. Okurky restujeme jen 10 sekund, aby plátky neztratily barvu.
-
5
Rybí plátky zlehka naklepeme a osušíme v utěrce. Připravíme nádivku, orestované kousky masa smícháme s připravenými kousky hub, povařenými fazolovými klíčky. Plátky rozložíme a rozdělíme na ně připravenou nádivku s hovězím masem. Nakonec na plátky s nádivkou dáme sezamová semínka a plátky zabalíme, posypeme škrobem a vaříme v páře na bavlněné utěrce 5 minut. Hotové závitky podáváme horké, přelité připraveným sójovým octem.