Hříbkové špízy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 758 kcal
- Sacharidy 105 g
- Tuky 17 g
- Sodík 439 mg
- Bílkoviny 76 g
- Uhlovodany 105 g
- Cholesterol 255.6 mg
- Draslík 9627 mg
- Vláknina 30800 mg
- Vitamín A 30800 mg
- Vitamín B6 3.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.7 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kloboučky hříbků očistíme. Omyté kuřecí maso a játra nakrájíme na stejně velké kousky. Oloupanou cibuli nakrájíme na osminky a oddělíme od sebe vrstvy.
-
2
Vše napichujeme střídavě na špejle nebo na jehly a špízy smažíme na pánvi na oleji po všech stranách. Po usmažení osolíme.
-
3
Vhodnou přílohou jsou různě upravené brambory.