Salát z červené řepy a hroznů
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
- 500 g Hroznové víno
- 300 g Červená řepa
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 dl Olej olivový extra panenský
- 1 polévková lžíce Med včelí
- 1 polévková lžíce Kmín celý
- 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Pomerančová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 376 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 26 g
- Sodík 89 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 640.1 mg
- Vláknina 8279 mg
- Vitamín A 8279 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Červenou řepu dobře omyjeme, pokapeme olejem, posypeme kmínem, zabalíme do alobalu, položíme na plech, který vložíme do předehřáté trouby, kde řepu pečeme asi 40 minut. Upečenou a vychladlou řepu oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme do mísy, kam přidáme oloupaný, na malé kostičky nakrájený celer, omyté a na půlky nakrájené hroznové víno, promícháme a necháme chvilku odpočinout.
-
2
Zálivka: olej vylijeme do misky, přidáme citronovou a pomerančovou šťávu, med, podle chuti pepř, vše dobře rozšleháme a zalijeme salát. Už zálivkou přelitý salát posypeme drobně nasekaným koprem.