Fazolová polévka pocházející z Toskánska
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 612 kcal
- Sacharidy 97 g
- Tuky 12 g
- Sodík 1098 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 3.4 mg
- Draslík 635.3 mg
- Vláknina 9670 mg
- Vitamín A 9670 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.3 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Troubu dopředu zahřejeme několik minut na 150 °C. Na středně velké kostičky rozkrájíme ciabattu. Její kostičky nasypeme na suchý plech, vložíme do teplé trouby a kostičky necháme 10 minut schnout.
-
2
Mezitím na drobné kostičky pokrájíme cibuli a prolisujeme stroužky česneku. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, přidáme cibuli i česnek. Osmahneme, dokud není obojí měkké, tedy 3 až 4 minuty. Pak do pánve přidáme rajčata, která jsme předtím také nakrájeli na kostky. Vsypeme zelené fazolky a zalijeme zeleninovým vývarem. Vše pečlivě promícháme a jakmile se směs začne vařit, stáhneme oheň a ještě necháme 2 minuty vařit.
-
3
Přidáme suché kostky ciabatty, zvýšíme plamen a počkáme dokud se polévka nezačne opět vařit. Provaříme ještě 5 minut. Na závěr osolíme a opepříme podle potřeby a na ozdobu každé porce polévky roztrháme několik lístků čerstvé bazalky.