Fazolová polévka pocházející z Toskánska

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata
  • 1 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 400 g Fazole
  • 750 ml Vývar zeleninový
  • 3 ks Cibule
  • 1 ks Česnek
  • 1 ks Bazalka
  • 1 ks Ciabatta
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 612 kcal
  • Sacharidy 97 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1098 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 3.4 mg
  • Draslík 635.3 mg
  • Vláknina 9670 mg
  • Vitamín A 9670 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.3 mg
  • Vitamín E 2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Troubu dopředu zahřejeme několik minut na 150 °C. Na středně velké kostičky rozkrájíme ciabattu. Její kostičky nasypeme na suchý plech, vložíme do teplé trouby a kostičky necháme 10 minut schnout.

  • 2

    Mezitím na drobné kostičky pokrájíme cibuli a prolisujeme stroužky česneku. Na pánvi rozehřejeme trochu oleje, přidáme cibuli i česnek. Osmahneme, dokud není obojí měkké, tedy 3 až 4 minuty. Pak do pánve přidáme rajčata, která jsme předtím také nakrájeli na kostky. Vsypeme zelené fazolky a zalijeme zeleninovým vývarem. Vše pečlivě promícháme a jakmile se směs začne vařit, stáhneme oheň a ještě necháme 2 minuty vařit.

  • 3

    Přidáme suché kostky ciabatty, zvýšíme plamen a počkáme dokud se polévka nezačne opět vařit. Provaříme ještě 5 minut. Na závěr osolíme a opepříme podle potřeby a na ozdobu každé porce polévky roztrháme několik lístků čerstvé bazalky.

Komentáře k receptu