Vepřové výpečky

Hodnocení 3x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 1000 g Vepřový bok
  • 30 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 30 g Česnek
  • 200 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 531 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 1197 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 72 mg
  • Draslík 227.7 mg
  • Vláknina 859 mg
  • Vitamín A 859 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.7 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřový bůček opláchneme, zbavíme kostí a nakrájíme jej na stejné kousky.

  • 2

    Maso osolíme, opepříme a promícháme s oloupanou, na větší kousky nakrájenou cibulí a s utřeným česnekem. Vložíme do pekáče, podlijeme vodou a dáme do rozehřáté trouby péci. Během pečení občas zamícháme a dbáme, aby se nepřipálila cibule.

  • 3

    Měkké, dozlatova upečené maso vyjmeme z pekáče a zalijeme procezeným vypečeným tukem.

  • 4

    Výpečky podáváme teplé s kyselým zelím a bramborami nebo studené s chlebem.

Komentáře k receptu