Vepřové výpečky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 531 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 53 g
- Sodík 1197 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 72 mg
- Draslík 227.7 mg
- Vláknina 859 mg
- Vitamín A 859 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřový bůček opláchneme, zbavíme kostí a nakrájíme jej na stejné kousky.
-
2
Maso osolíme, opepříme a promícháme s oloupanou, na větší kousky nakrájenou cibulí a s utřeným česnekem. Vložíme do pekáče, podlijeme vodou a dáme do rozehřáté trouby péci. Během pečení občas zamícháme a dbáme, aby se nepřipálila cibule.
-
3
Měkké, dozlatova upečené maso vyjmeme z pekáče a zalijeme procezeným vypečeným tukem.
-
4
Výpečky podáváme teplé s kyselým zelím a bramborami nebo studené s chlebem.