Tajuanský salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 292 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 15 g
- Sodík 961 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 127.8 mg
- Draslík 387.3 mg
- Vláknina 7361 mg
- Vitamín A 7361 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo a oloupeme.
-
2
Krutony: Chléb nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej, vložíme drcený česnek, nakrájený chléb a smažíme 1-2 minuty dokřupava. Vyjmeme kostičky a osušíme je na papírovém ubrousku.
-
3
Salát natrháme na menší kousky a vložíme do salátové mísy. Přidáme olej, citron, okořeníme podle chuti a promícháme.
-
4
Vejce nakrájíme na čtvrtky a podáme k salátu. Přidáme krutony, nastrouhaný parmezán a lehce promícháme. Ihned podáváme.