Čočkový salát s kysaným zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Čočka vařená
  • 250 g Zelí kysané
  • 150 g Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule červená
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 144 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 116 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 4.9 mg
  • Draslík 300.8 mg
  • Vláknina 14777.8 mg
  • Vitamín A 14777.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kysané zelí propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Zelí vsypeme do mísy a přidáme uvařenou čočku, oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli a nasekaný kopr.

  • 3

    Vše zalijeme jogurtem, olejem, osladíme, podle chuti osolíme a opepříme. Salát dobře promícháme.

Komentáře k receptu