Omáčka slezinová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 246 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 7 g
- Sodík 897 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 219.6 mg
- Draslík 304 mg
- Vláknina 1774.5 mg
- Vitamín A 1774.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slezinu očistíme a umeleme na masovém strojku. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.
-
2
V hrnci rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli a osmahneme. Přidáme mletou slezinu, podlijeme trochou vody a dusíme 20 minut. Zahustíme jíškou, osolíme, opepříme, přidáme česnek, majoránku a mletý kmín.
-
3
Povaříme ještě 5 minut a odstavíme.
-
4
Omáčku podáváme k vařeným těstovinám.