Grilované zvěřinové válečky
Suroviny
- 150 g Salám drůbeží
- 300 g Vepřový bok
- 300 g Srnčí plec
- 60 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rohlíky bílé
- 1 ks Vejce slepičí
- 3 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Pepř černý celý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 562 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 39 g
- Sodík 146 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 160.1 mg
- Draslík 369.8 mg
- Vláknina 2857.7 mg
- Vitamín A 2857.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso vykostíme, nakrájíme na kostky a umeleme s rohlíky, které jsme nechali namočené ve vývaru a vymačkali. Přimícháme jemně nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, salám nakrájený nadrobno, vejce, chilli koření, sůl a pepř. Směs dobře promícháme a pod fólií necháme alespoň hodinu v chladničce. Poté z hmoty tvoříme silnější válečky, obalujeme v drceném pepři a ugrilujeme. V průběhu grilování válečky potíráme pivem.