Uzenáče s rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 683 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 50 g
- Sodík 153 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 115.1 mg
- Draslík 67.8 mg
- Vláknina 2363 mg
- Vitamín A 2363 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 41.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařenou nebo dušenou rýži promícháme s 50g másla, solí, pepřem a nasekanou cibulkou podušenou na kousku másla.
-
2
Uzenáče vykostíme, zbavíme kůže a nadrobno nakrájíme. Krátce je pečeme na pánvi na lžíci másla.
-
3
Zapékací mísu vymažeme zbylým máslem. Urovnáme do ní vrstvu rýže, poklademe uzenáči a přikryjeme rýží. Zalijeme rozšlehaným vejcem a povrch posypeme nastrouhaným sýrem a strouhankou.
-
4
Pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.
-
5
Podáváme se zeleninovými saláty.