Falešný úhoř
Suroviny
- 1000 g Kapr obecný
- 30 g Máslo čerstvé
- 200 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Citrony
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 ks Žemle tuková
- 1 špetka Muškátový květ
- 1 šálek Hovězí vývar základní
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 4 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1007 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 77 g
- Sodík 574 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 420.4 mg
- Draslík 998.9 mg
- Vláknina 3760.7 mg
- Vitamín A 3760.7 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.2 mg
- Vitamín E 6.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žemle nakrájíme na plátky a navlhčíme je vývarem. Vymačkáme, umeleme spolu s vykostěným rybím masem a promícháme.
-
2
Oloupanou, jemně nasekanou cibuli a petrželku zpěníme na másle. Přidáme mleté maso s žemlemi, žloutky, sůl, špetku muškátového květu, citronovou šťávu a kůru. Vše dobře propracujeme.
-
3
Ze směsi tvarujeme asi 1cm silná kolečka, obalíme je v rozšlehaném vejci, potom ve strouhance a smažíme na oleji na pánvi dozlatova.