Zapečené ryzce s mozzarellou
Suroviny
- 200 g Hříbky čerstvé
- 400 g Ryzce čerstvé
- 200 g Mozzarella
- 4 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Pepř bílý
- 3 ks Rajčata
- 8 ks Cibulka jarní
- 3 stroužek Česnek
- 0.5 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 0.5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 383 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 17 g
- Sodík 809 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 555.8 mg
- Vláknina 7544.3 mg
- Vitamín A 7544.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 18.2 mg
- Vitamín E 3.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ryzce a hříbky očistíme, omyjeme a pokrájíme na silnější plátky, malé hlavičky necháme v celku. Očistíme a omyjeme jarní cibulku s česnekem, cibulku pokrájíme na kroužky a česnek posekáme nadrobno. Mozzarellu z nálevu necháme odkapat a nakrájíme ji na plátky. Petrželku, tymián a rozmarýn omyjeme, vodu setřepeme a bylinky drobně pokrájíme.
-
2
Zralá sladká rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky. Dáme je do misky, promícháme je s 0,5 lžičkou soli a 0,5 lžičkou bílého pepře.
-
3
V zapékací míse si rozpálíme slunečnicový olej, na kterém restujeme houby přibližně 2 minuty, promícháme je s černým pepřem, solí, přidáme česnek, cibuli a za stálého míchání restujeme další 2 minuty. Nakonec vše promícháme z bylinkami.
-
4
Mísu odstavíme z pánve a na povrch hub poklademe plátky rajčat, na ně položíme plátky sýra a mísu s houbami dáme do předem vyhřáté trouby zapéct. Pečeme přibližně 10-14 minut při 220 °C.
-
5
Zapečené houby podáváme horké s bílým chlebem.