Hovězí kýta s artyčoky
Suroviny
- 150 g Cibule
- 15 g Tymián čerstvý
- 5 g Sůl
- 30 g Mouka pšeničná hladká
- 60 g Rajčata
- 400 g Artyčoky
- 130 g Olivy černé
- 10 g Tymián čerstvý
- 3 g Pepř černý mletý
- 300 ml Vývar drůbeží
- 750 ml Víno červené
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 kg Hovězí maso zadní
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 631 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1037 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 116 mg
- Draslík 611.3 mg
- Vláknina 13341.8 mg
- Vitamín A 13341.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na marinádu smícháme víno, olej, rajský protlak, nasekanou cibuli, drcený česnek, tymián, sůl a pepř. Do marinády přidáme kostky masa, promícháme, přikryjeme a necháme přes noc v chladničce marinovat.
-
2
Vyjmeme maso z marinády, osolíme ho a opepříme a dáme na hlubokou pánev s rozehřátým olejem. Zprudka smažíme. Maso zalijeme částí
-
3
marinády a přidáme sušená rajčata. Podusíme přikryté pokličkou. Podle potřeby doléváme marinádu.
-
4
Měkké maso děrovaným cedníkem vyjmeme a vydušený základ zaprášíme hladkou moukou. Mouku v základu osmažíme, přilijeme vývar a zbylou marinádu a dobře provaříme.
-
5
Do nádoby vrátíme znova maso, artyčoky, olivy a ještě asi 10 minut prohříváme. Dokořeníme a podáváme ozdobené tymiánem.