Rizotem plněné papriky
Suroviny
- 50 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 350 g Rýže Arborio
- 50 g Italský salám
- 200 g Mozzarella
- 4 ks Paprika červená
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Šafrán
- 0.5 l Voda pitná
- 1.5 dl Víno bílé
- 8.5 dl Vývar zeleninový
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 829 kcal
- Sacharidy 93 g
- Tuky 36 g
- Sodík 1239 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 92 g
- Cholesterol 31.7 mg
- Draslík 495.8 mg
- Vláknina 9366 mg
- Vitamín A 9366 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 104 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na poloviny překrojíme papriky tak, aby stopky zůstaly vcelku. Odstraníme semínka. Papriky dáme řezem vzhůru pod zahřátý gril a necháme je tam, dokud nezměknou.
-
2
Rozpálíme olej ve woku, přidáme pokrájenou cibuli a smažíme 4 minuty, přidáme opranou rýži a šafrán a promícháme. Postupně přiléváme vývar a víno a dáváme pozor, aby se tekutina vstřebala. Poté přidáme trochu vody a vaříme 15 minut. Přidáme sýr pecorino, máslo a italský salám nakrájený na kousky.
-
3
Papriky naplníme rizotem, pokryjeme plátky mozzarelly a grilujeme 5 minut.
-
4
Podáváme horké.