Enchiladas s feta sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 27 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 60 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 25 g Petržel - nať
  • 10 g Chilli paprička
  • 200 g Tortilla
  • 60 g Sýr Feta
  • 750 g Passata (drcená rajčata)
  • 0.16 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 194 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 575 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 5.1 mg
  • Draslík 217.8 mg
  • Vláknina 14055 mg
  • Vitamín A 14055 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Salsa: Do mixéru dáme drcená rajčata, nakrájenou chilli papričku, cibuli a pouze krátce je mixujeme, aby zůstaly drobné kousky nerozmixované. Rozpálíme olej a dáme na něj směs z mixéru. Průběžně promícháváme omáčku asi 5 minut a podusíme, až zhoustne. Osolíme ji a udržujeme teplou.

  • 2

    Na druhou pánev nalijeme 4 lžíce oleje a středně ho rozehřejeme. Po jedné na něm dozlatova smažíme tortilly, 3 vteřiny z každé strany. Necháme je okapat na papírových ubrouscích.

  • 3

    Tortilly naplníme trochou rajčatové omáčky, zavineme je a narovnáme na talíř. Pokryjeme je zbylou rajčatovou omáčkou, posypeme rozdrobeným sýrem Feta, nasekanou cibulí a petrželovou natí.

Komentáře k receptu