Rýže s hráškem a sušenými rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Hrášek mražený
  • 400 ml Vývar drůbeží
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 hrnek Rajčata sušená sterilovaná
  • 1 hrnek Rýže dlouhozrnná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 431 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 362 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 525.7 mg
  • Vláknina 3866.7 mg
  • Vitamín A 3866.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vlijeme vývar a zahřejeme až k varu. Přidáme hrášek, jemně nakrájená rajčata a sůl. Znovu přivedeme k varu, vsypeme propláchnutou rýži, promícháme a pod pokličkou zvolna vaříme 15 minut.

  • 2

    Hrnec odstavíme z plotny a necháme 10 minut stát. Potom odstraníme pokličku a zeleninu s rýží promícháme.

  • 3

    Podáváme jako přílohu k masovým pokrmům.

Komentáře k receptu