Skopové maso s růžičkovou kapustou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 748 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 47 g
- Sodík 2098 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 133.6 mg
- Draslík 658.4 mg
- Vláknina 15782.5 mg
- Vitamín A 15782.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.4 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Skopové maso nakrájíme na kousky o velikosti hlaviček růžičkové kapusty, cibuli pokrájíme nadrobno, slaninu na drobné kostičky, česnek prolisujeme, růžičkovou kapustu očistíme a omyjeme.
-
2
V hrnci rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme maso, orestujeme a jamile pustí šťávu, osolíme, opepříme, přidáme polovinu česneku, zalijeme vodou a dusíme aspoň 1 hodinu. Nyní přidáme kapustu, druhou polovinu česneku, mouku rozmícháme v trošce vody a přilijeme k masu. Ihned promícháme a zvolna dovaříme. Hotový pokrm dochutíme solí, pepřem a podáváme s tmavým chlebem.