Vepřový vrabec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 30 g
- Sodík 1042 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 80.7 mg
- Draslík 334.8 mg
- Vláknina 985 mg
- Vitamín A 985 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.8 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou plec opláchneme, nakrájíme na porce, osolíme, opepříme, opečeme v horkém sádle a vyjmeme.
-
2
Do tuku od opékání přidáme cibuli nakrájenou najemno, osmahneme ji dozlatova, přidáme rajčatový protlak, kmín, česnek nastrouhaný najemno a zalijeme trochou vody.
-
3
Do tohoto základu vložíme opečené maso a za občasného přelévání výpekem je pečeme doměkka a dozlatova. Cibule ani česnek se nesmí připálit.
-
4
Upečené maso vyjmeme, vydusíme šťávu-výpek na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, rozředíme vodou a rozmícháme. Vzniklou šťávu nejméně 20 minut vaříme.
-
5
Ke konci varu ji přisolíme, nakonec procedíme a krátce převaříme.