Vepřový vrabec

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 25 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 2 g Kmín celý
  • 20 g Česnek
  • 100 g Sádlo škvařené
  • 1000 g Vepřová plec
  • 30 g Protlak rajčatový
  • 300 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 365 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1042 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 80.7 mg
  • Draslík 334.8 mg
  • Vláknina 985 mg
  • Vitamín A 985 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou plec opláchneme, nakrájíme na porce, osolíme, opepříme, opečeme v horkém sádle a vyjmeme.

  • 2

    Do tuku od opékání přidáme cibuli nakrájenou najemno, osmahneme ji dozlatova, přidáme rajčatový protlak, kmín, česnek nastrouhaný najemno a zalijeme trochou vody.

  • 3

    Do tohoto základu vložíme opečené maso a za občasného přelévání výpekem je pečeme doměkka a dozlatova. Cibule ani česnek se nesmí připálit.

  • 4

    Upečené maso vyjmeme, vydusíme šťávu-výpek na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, rozředíme vodou a rozmícháme. Vzniklou šťávu nejméně 20 minut vaříme.

  • 5

    Ke konci varu ji přisolíme, nakonec procedíme a krátce převaříme.

Komentáře k receptu