Pečené koroptve na slanině

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 150 g Slanina vepřová
  • 8 g Sůl
  • 3 g Jalovec
  • 600 g Koroptev
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 442 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 1088 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 40.5 mg
  • Draslík 78.2 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oškubané a vykuchané koroptve očistíme, důkladně nasolíme a potřeme roztlučeným jalovcem. Obalíme plátky slaniny a ovážeme provázkem. Na pekáč vlijeme rozpuštěné máslo, koroptve do něj vložíme a dáme do mírně vyhřáté trouby péct asi na 3/4 hodiny. Během pečení vydatně podléváme výpekem. Hotové koroptve zbavíme provázku, rozpůlíme a zalijeme vypečenou šťávou.

Komentáře k receptu