Jehněčí Navarin

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory rané
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 300 g Tuřín
  • 900 g Jehněčí plec
  • 175 g Fazolové lusky zelené
  • 300 g Karotka
  • 400 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Bageta
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 709 kcal
  • Sacharidy 73 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 1144 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 57 g
  • Cholesterol 153 mg
  • Draslík 1166.8 mg
  • Vláknina 16483.8 mg
  • Vitamín A 16483.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.7 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrole rozehřejeme máslo s olejem. Přidáme očištěné, omyté, na kousky nakrájené jehněčí maso a osmažíme je po všech stranách. Přidáme oloupanou, na čtvrtky nakrájenou cibuli a za častého míchání smažíme asi 5 minut.

  • 2

    Potom vše zaprášíme hladkou moukou, promícháme, přilijeme vývar, přidáme rajčatový protlak, bylinky, osolíme a opepříme. Pod pokličkou zvolna povaříme 45 minut.

  • 3

    Přidáme oloupané, nakrájené brambory, očištěné baby karotky a tuříny. Pod pokličkou podusíme 15 minut, přidáme očištěné fazolky a dusíme ještě 10-15 minut doměkka.

  • 4

    Podáváme s krajíčky bagety.

Komentáře k receptu