Špagety carbonara s Parmezánem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 959 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 50 g
- Sodík 1102 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 435.9 mg
- Draslík 361.1 mg
- Vláknina 1596 mg
- Vitamín A 1596 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vroucí osolené vodě uvaříme špagety podle návodu na obalu. Poté je slijeme, propláchneme studenou vodou, smícháme se lžící olivového oleje a udržujeme v teple.
-
2
Na pánvi rozpálíme máslo a na kostičky nakrájenou anglickou slaninu na něm orestujeme.
-
3
Do mísy nastrouháme parmezán a smícháme s vejci a smetanou, osolíme a přidáme muškátový oříšek.
-
4
Uvařené špagety smícháme se slaninou a přelijeme smetanovou směsí. Vše důkladně promícháme.
-
5
Před podáváním pokrm ještě dochutíme pepřem a posypeme nasekanou pažitkou.