Zapečené telecí plátky s oblohou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 100 g Šunka dušená
  • 200 g Chřest sterilovaný
  • 400 g Telecí kotlety
  • 100 g Sýr uzený jemné plátky
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 357 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 293 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 110.5 mg
  • Draslík 410.1 mg
  • Vláknina 1652.4 mg
  • Vitamín A 1652.4 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí plátky mírně naklepeme, ochutíme solí a pepřem a opečeme v pánvi. Potom je vložíme do zapékací mísy, vymazané máslem.

  • 2

    Sterilovaný chřest necháme okapat a nakrájíme na kousky. Na každý plátek masa položíme plátek šunky, několik kousků nakrájeného chřestu a na chřest dáme plátek sýra.

  • 3

    Takto připravené plátky vložíme do trouby nebo na gril a pečeme, jen dokud se sýr neroztaví. Pokrm podáváme horký.

Komentáře k receptu