Ječná kaše se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 837 kcal
- Sacharidy 97 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1621 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 97 g
- Cholesterol 34 mg
- Draslík 412.7 mg
- Vláknina 11312.5 mg
- Vitamín A 11312.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nasypeme ječnou krupici nebo ječný šrot, zalijeme vývarem z uzeného masa a přivedeme k varu.
-
2
Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.
-
3
V pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Česnek přidáme do vývaru, osolíme, opepříme a vaříme, dokud nezhoustne na kaši.
-
4
Kaši rozdělíme na talíře a přelijeme slaninou s cibulí.