Ječná kaše se slaninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 500 g Ječná krupice
  • 200 g Slanina vepřová
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 30 g Česnek
  • 1000 ml Vývar z uzeného masa
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 837 kcal
  • Sacharidy 97 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 1621 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 97 g
  • Cholesterol 34 mg
  • Draslík 412.7 mg
  • Vláknina 11312.5 mg
  • Vitamín A 11312.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nasypeme ječnou krupici nebo ječný šrot, zalijeme vývarem z uzeného masa a přivedeme k varu.

  • 2

    Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.

  • 3

    V pánvi rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Česnek přidáme do vývaru, osolíme, opepříme a vaříme, dokud nezhoustne na kaši.

  • 4

    Kaši rozdělíme na talíře a přelijeme slaninou s cibulí.

Komentáře k receptu