Lasagne s hovězím masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Cibule
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 400 g Rajčata
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 30 g Petržel - nať
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 300 g Celer řapíkatý
  • 130 g Sýr Čedar
  • 175 g Lasagne
  • 45 g Mouka pšeničná hladká
  • 45 g Mouka pšeničná hladká
  • 600 ml Mléko polotučné
  • 300 ml Hovězí vývar základní
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 kg Hovězí maso mleté
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 695 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 1157 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 151.5 mg
  • Draslík 1045.3 mg
  • Vláknina 5844.7 mg
  • Vitamín A 5844.7 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.1 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Masová omáčka: rozehřejeme olej, přidáme mleté hovězí maso a za průběžného promíchávání smažíme do zhnědnutí. Přidáme mouku a dále mícháme 1 minutu.

  • 2

    Vlijeme hovězí vývar, omytá a pokrájená rajčata, nakrájený celer, cibuli, drcený česnek, rajský protlak, cukr a sůl podle chuti a přivedeme k varu. Přikryjeme a mírně podusíme 1 hodinu.

  • 3

    Bílá omáčka: rozpustíme máslo, přidáme mouku a průběžně promícháváme. Postupně přiléváme mléko. Mícháme do zhoustnutí. Vmícháme hořčici, muškátový oříšek a podle chuti sůl a pepř.

  • 4

    Třetinu masa dáme do velké mělké máslem vymazané zapékací misky, pokryjeme ho třetinou bílé omáčky, čedaru a parmezánu. Pokryjeme polovinou předvařených lasagní v jedné vrstvě. Vrstvy opakujeme a končíme čedarem a parmezánem.

  • 5

    Pečeme 45-60 minut v troubě na 190 °C, až těstoviny změknou a povrch je zlatohnědý. Ozdobíme petrželkou a servírujeme.

Komentáře k receptu