Cannelloni se sýrem a rajčatovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 80 g Cibule
  • 80 g Cibule
  • 60 g Mrkev kořen
  • 30 g Sýr Parmezán
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 120 g Celer řapíkatý
  • 500 g Špenát listový čerstvý
  • 60 g Rajčata sušená sterilovaná
  • 500 g Sýr Ricotta
  • 200 g Canneloni
  • 300 ml Vývar zeleninový
  • 3 špetka Muškátový oříšek
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 518 kcal
  • Sacharidy 58 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 1209 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 56.2 mg
  • Draslík 1368 mg
  • Vláknina 13339.3 mg
  • Vitamín A 13339.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.5 mg
  • Vitamín E 3.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omáčka: rozehřejeme olej, přidáme nasekaný celer, nakrájenou cibuli, mrkev a drcený česnek a podusíme doměkka 3-5 minut. Vlijeme vývar, konzervovaná loupaná rajčata, rajský protlak, podle chuti sůl a pepř a přivedeme k varu. Přikryjeme a mírně podusíme asi 30 minut, občas zamícháme.

  • 2

    Náplň: v pánvi rozpálíme olej, přidáme nasekanou cibuli a česnek a smažíme 3-5 minut doměkka. Přidáme špenát a smažíme prudce 1 minutu. Necháme trochu vychladnout, pak přidáme ricottu, muškátový oříšek, sůl a pepř.

  • 3

    Rozmixujeme omáčku, pak do ní přidáme sušená rajčata.

  • 4

    Vymažeme zapékací misku. Špenátem naplníme předvařené canelloni. Naskládáme je do mísy, posypeme parmezánem a pečeme 30 minut v troubě na 200 °C.

Komentáře k receptu