Cannelloni se sýrem a rajčatovou omáčkou
Suroviny
- 80 g Cibule
- 80 g Cibule
- 60 g Mrkev kořen
- 30 g Sýr Parmezán
- 5 g Sůl
- 5 g Pepř černý mletý
- 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 120 g Celer řapíkatý
- 500 g Špenát listový čerstvý
- 60 g Rajčata sušená sterilovaná
- 500 g Sýr Ricotta
- 200 g Canneloni
- 300 ml Vývar zeleninový
- 3 špetka Muškátový oříšek
- 1 stroužek Česnek
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 518 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 51 g
- Sodík 1209 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 56.2 mg
- Draslík 1368 mg
- Vláknina 13339.3 mg
- Vitamín A 13339.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 62.5 mg
- Vitamín E 3.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omáčka: rozehřejeme olej, přidáme nasekaný celer, nakrájenou cibuli, mrkev a drcený česnek a podusíme doměkka 3-5 minut. Vlijeme vývar, konzervovaná loupaná rajčata, rajský protlak, podle chuti sůl a pepř a přivedeme k varu. Přikryjeme a mírně podusíme asi 30 minut, občas zamícháme.
-
2
Náplň: v pánvi rozpálíme olej, přidáme nasekanou cibuli a česnek a smažíme 3-5 minut doměkka. Přidáme špenát a smažíme prudce 1 minutu. Necháme trochu vychladnout, pak přidáme ricottu, muškátový oříšek, sůl a pepř.
-
3
Rozmixujeme omáčku, pak do ní přidáme sušená rajčata.
-
4
Vymažeme zapékací misku. Špenátem naplníme předvařené canelloni. Naskládáme je do mísy, posypeme parmezánem a pečeme 30 minut v troubě na 200 °C.