Vepřové česnekové kostky s fazolemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Houby černé
  • 400 g Fazolové lusky zelené
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Kari pasta červená
  • 2 ks Chilli paprička
  • 5 stroužek Česnek
  • 0.5 kg Vepřová kýta
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • 2 polévková lžíce Omáčky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 377 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 170 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 83.8 mg
  • Draslík 672.7 mg
  • Vláknina 6332 mg
  • Vitamín A 6332 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kostky z vepřového masa opláchneme ve vlažné vodě a osušíme v utěrce. Nakrájené maso na kostky nebo nudličky marinujeme několik minut v rybí omáčce. Krátce před tím necháme změknout houby ve vodě. Fazole a chilli papričky vypereme, osušíme a nakrájíme buď na kolečka nebo na menší kousky.

  • 2

    Stroužky česneku rozmačkáme a rozetřeme. V pánvi wok rozehřejeme olej, na kterém česnek osmažíme.

  • 3

    K česneku do pánve vhodíme fazolky a ještě krátce osmahneme. Po osmažení fazoky odhrneme stranou.

  • 4

    Doprostřed pánve vložíme maso a prudce je opečeme. Dochutíme ústřicovou omáčkou,která je velmi slaná, proto nepoužíváme sůl. Přidáme červenou kari pastu a na malé kousky pokrájené chilli papričky. Potom zpět vrátíme do směsi fazolky s česnekem a nakonec nadrobno nakrájené osušené houby.

Komentáře k receptu