Kuře nadívané jarní zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1200 g Kuře
  • 500 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Kedlubna
  • 0.5 ks Květák
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Hrášek
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 936 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 155 g
  • Sodík 512 mg
  • Bílkoviny 63 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 377.7 mg
  • Draslík 1070.5 mg
  • Vláknina 9443.8 mg
  • Vitamín A 9443.8 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 75.9 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou zeleninu uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme a nakrájíme na kostičky. Vsypeme na pánev se lžící rozehřátého másla, osolíme, opepříme a krátce osmahneme. Přidáme vejce a vše rychle zamícháme s trochou hladké mouky.

  • 2

    Připravenou nádivkou naplníme očištěné a omyté kuře, zašijeme nebo sepneme jehlami. Kuře na povrchu osolíme a pečeme na pekáči na zbylém másle ve vyhřáté troubě.

  • 3

    Upečené kuře naporcujeme a podáváme.

  • 4

    Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu