Kuře nadívané jarní zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 936 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 155 g
- Sodík 512 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 377.7 mg
- Draslík 1070.5 mg
- Vláknina 9443.8 mg
- Vitamín A 9443.8 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 75.9 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou zeleninu uvaříme v osolené vodě doměkka, vyjmeme a nakrájíme na kostičky. Vsypeme na pánev se lžící rozehřátého másla, osolíme, opepříme a krátce osmahneme. Přidáme vejce a vše rychle zamícháme s trochou hladké mouky.
-
2
Připravenou nádivkou naplníme očištěné a omyté kuře, zašijeme nebo sepneme jehlami. Kuře na povrchu osolíme a pečeme na pekáči na zbylém másle ve vyhřáté troubě.
-
3
Upečené kuře naporcujeme a podáváme.
-
4
Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.