Srnčí se sladkokyselou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Kompot ananasový
  • 100 g Fazolové lusky zelené
  • 25 g Fazolové klíčky
  • 350 g Srnčí maso
  • 100 g Kukuřice
  • 2 kávová lžička Med včelí
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika červená
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • 3 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 281 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 444 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 43.8 mg
  • Draslík 561.4 mg
  • Vláknina 5176 mg
  • Vitamín A 5176 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jarní cibulky pokrájíme na kousky dlouhé 2,5cm. Rozkrojíme podélně papriku, zbavíme ji semínek a pokrájíme na kusy velké 2,5cm. Odřízneme stopky ze zelených fazolek a upravíme kukuřičné klásky.

  • 2

    Z masa odřízneme tučné části a maso nakrájíme na nudličky. Rozehřejeme olej ve woku a osmahneme na něm maso, zázvor a rozetřený česnek. K masu přimícháme papriku, fazolky, jarní cibulky, kukuřičky, vinný ocet, sherry, sójovou omáčku a med. Vše dusíme zhruba 5 minut.

  • 3

    Na závěr zlehka vmícháme kostky ananasu, fazolové klíčky a krátce prohřejeme. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu