Dršťková polévka s chilli
Suroviny
- 100 g Cibule
- 200 g Chléb celozrnný žitný
- 10 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 5 g Majoránka
- 50 g Česnek
- 50 g Sádlo škvařené
- 10 g Paprika mletá sladká
- 25 g Chilli paprička
- 40 g Paprika červená
- 500 g Dršťky vařené
- 50 g Mouka pšeničná hladká
- 5 ml Polévkové koření
- 1200 ml Hovězí vývar základní
- 10 ml Chilli omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 488 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 20 g
- Sodík 2186 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 208.4 mg
- Draslík 558.6 mg
- Vláknina 11110 mg
- Vitamín A 11110 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.1 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, vařené dršťky na nudličky, chilli papričku posekáme najemno, červenou papriku bez jádřince pokrájíme na slabé proužky, česnek prolisujeme.
-
2
V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, posypeme moukou a usmažíme cibulovou středně hnědou jíšku. Přidáme papriku, chilli papričku, necháme zpěnit, přisypeme mletou papriku, promícháme, zalijeme vývarem, dobře rozmícháme metlou, přivedeme k varu, přisypeme dršťky a necháme 15 minut vařit. Nyní přidáme česnek, sůl, pepř, majoránku, zakápneme chilli omáčkou a dovaříme.
-
3
Hotovou polévku dochutíme polévkovým kořením a podáváme s tmavým chlebem.