Telecí řízek se šunkou a vejcem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 415 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 31 g
- Sodík 987 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 284.7 mg
- Draslík 475.4 mg
- Vláknina 860 mg
- Vitamín A 860 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí kýtu (ořech) opláchneme a ukrojíme přes vlákno 1-2 plátky. Mírně je naklepeme, okrajové blanky nařízneme, maso osolíme a na tuku rychleji opečeme spolu s plátky šunky a vyjmeme.
-
2
Do výpeku přidáme 2/3 dávky másla, přidáme očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony a krátce je podusíme. Zastříkneme vývarem, přidáme okapaný hrášek a směs ještě krátce podusíme.
-
3
V tvořítku vytřeném máslem zároveň připravíme sázené vejce.
-
4
Nakonec řízek přelijeme šťávou s vložkou, překryjeme opečeným plátkem šunky a navrch položíme sázené vejce.
-
5
Ihned podáváme.