Bramborové knedlíčky – kluzky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 355 kcal
- Sacharidy 83 g
- Tuky 0 g
- Sodík 449 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1185.7 mg
- Vláknina 12704.2 mg
- Vitamín A 12704.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.5 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Den předem si omyjeme brambory a uvaříme v 1,5 litru vody doměkka, pak je scedíme.
-
2
Druhý den si brambory oloupeme, jemně nastrouháme a v míse smícháme se solamylem, práškem do pečiva, solí, pepřem a moukou.
-
3
Promíchané těsto dáme na pomoučený vál a rukama těsto dobře vypracujeme. Mělo by být polotuhé až tuhé. Vytvoříme si z něj váleček o průměru asi 5–6 cm, nožem nakrájíme knedlíčky o síle přibližně 3 cm.
-
4
Do hrnce nalijeme 2 litry vody, přidáme lžičku soli a když se začne voda vařit, naházíme knedlíky do vody. Promícháme, snížíme teplotu a pomalu vaříme přibližně 5–6 minut (podle velikosti). Uvařené knedlíčky vyjmeme děrovanou naběračkou a podáváme je horké.