Telecí řízek pražský

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 100 g Šunka dušená
  • 400 g Vejce slepičí
  • 30 g Sůl
  • 100 g Tuk
  • 1000 g Telecí kýta
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 358 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1322 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 273.7 mg
  • Draslík 430.8 mg
  • Vláknina 660 mg
  • Vitamín A 660 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí kýtu (ořech) opláchneme a ukrojíme přes vlákno 1-2 plátky. Mírně je naklepeme, okrajové blanky nařízneme, maso osolíme a na tuku rychleji opečeme. Přidáme rozpustit polovinu dávky másla.

  • 2

    Na zbylém másle prohřejeme šunku nakrájenou na drobné kostičky nebo plátečky a hrášek. Přidáme vejce a připravíme jako míchaná vajíčka se šunkou a hráškem.

  • 3

    Nakonec řízek přelijeme výpekem s máslem a obložíme míchaným vejcem se šunkou a hráškem.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu