Telecí řízek pražský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 358 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1322 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 273.7 mg
- Draslík 430.8 mg
- Vláknina 660 mg
- Vitamín A 660 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí kýtu (ořech) opláchneme a ukrojíme přes vlákno 1-2 plátky. Mírně je naklepeme, okrajové blanky nařízneme, maso osolíme a na tuku rychleji opečeme. Přidáme rozpustit polovinu dávky másla.
-
2
Na zbylém másle prohřejeme šunku nakrájenou na drobné kostičky nebo plátečky a hrášek. Přidáme vejce a připravíme jako míchaná vajíčka se šunkou a hráškem.
-
3
Nakonec řízek přelijeme výpekem s máslem a obložíme míchaným vejcem se šunkou a hráškem.
-
4
Ihned podáváme.