Bramborové knedlíky plněné houbami
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 450 g Mouka pšeničná hrubá
- 200 g Slanina vepřová
- 6 g Sůl
- 9 g Sůl
- 4 g Pepř černý mletý
- 150 g Houby čerstvé
- 1 ks Cibule
- 1 ks Rohlíky bílé
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 2.5 l Voda pitná
- 1.5 dl Mléko bio čerstvé
- 1 kg Brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 957 kcal
- Sacharidy 129 g
- Tuky 35 g
- Sodík 1968 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 165.7 mg
- Draslík 1400.3 mg
- Vláknina 22464.5 mg
- Vitamín A 22464.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozpáleném másle osmažíme cibuli nadrobno. Přidáme nakrájené čerstvé houby a podusíme zakryté doměkka. Rohlík nakrájíme na kostičky a namočíme v mléce. Všechno umeleme na masovém strojku a dáme do mísy, přidáme vejce, sůl a pepř a promícháme.
-
2
Vařené brambory rozmačkáme, smícháme s vejcem a hrubou moukou, osolíme a vypracujeme nelepivé těsto. Z těsta odkrojujeme kousky, vytvarujeme placku a tu naplníme houbovou směsí. Okraje spojíme, stiskneme a v omoučněné dlani vytvarujeme do koule. Knedlíky vhodíme do vroucí, osolené vody a vaříme 10 minut. Vyjmeme děrovanou naběračkou a rozložíme na mísu. Podáváme polité vyškvařenou slaninou.