Ravioli s dýní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 170 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 115 g Máslo čerstvé
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 450 g Dýně
  • 300 g Mouka pšeničná hladká
  • 15 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Sýr Parmezán
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 672 kcal
  • Sacharidy 63 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 644 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 232.1 mg
  • Draslík 460.4 mg
  • Vláknina 1196 mg
  • Vitamín A 1196 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.1 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme nádivku. Dýni nakrájíme na větší kousky, odstraníme vnitřní vlákna a semínka. Kousky dýně položíme slupkou dolů k plechu na pečení a pokapeme olejem. Pečeme 30 minut při 220 stupních Celsia. Během pečení dvakrát otočíme.

  • 2

    Opečenou dýni necháme vychladnout tak, abychom ji mohli uchopit do ruky. Poté dužinu seškrábneme do misky a slupku vyhodíme.

  • 3

    Dužinu rozmělníme vidličkou, přimícháme nastrouhaný parmezán spolu s muškátovým oříškem. Dochutíme solí a pepřem. Promícháme a necháme zcela vychladnout.

  • 4

    Vyválíme 50 cm dlouhý plát. Vytvoříme podél okraje těsta v pravidelných rozestupech 12 hromádek nádivky. Těsto kolem každé hromádky potřeme trochou vody a poté přehneme volný okraj těsta přes nádivku. Těsto kolem nádivky obalíme tak, abychom vytlačili veškerý vzduch.

  • 5

    Zvlněným krájecím kolečkem vyřízneme malé čtverečky naplněné nádivkou. Lehce poprášíme moukou. Ravioli rozložíme na pomoučenou utěrku a zatímco postup opakujeme se zbývajícím těstem, necháme již hotové ravioli oschnout.

  • 6

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Vaříme 5 minut. Mezitím v pánvi necháme zpěnit máslo.

  • 7

    Hotové ravioli slijeme, pokapeme horkým máslem a podáváme posypané nastrouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu