Ravioli s dýní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 672 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 38 g
- Sodík 644 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 232.1 mg
- Draslík 460.4 mg
- Vláknina 1196 mg
- Vitamín A 1196 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.1 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme nádivku. Dýni nakrájíme na větší kousky, odstraníme vnitřní vlákna a semínka. Kousky dýně položíme slupkou dolů k plechu na pečení a pokapeme olejem. Pečeme 30 minut při 220 stupních Celsia. Během pečení dvakrát otočíme.
-
2
Opečenou dýni necháme vychladnout tak, abychom ji mohli uchopit do ruky. Poté dužinu seškrábneme do misky a slupku vyhodíme.
-
3
Dužinu rozmělníme vidličkou, přimícháme nastrouhaný parmezán spolu s muškátovým oříškem. Dochutíme solí a pepřem. Promícháme a necháme zcela vychladnout.
-
4
Vyválíme 50 cm dlouhý plát. Vytvoříme podél okraje těsta v pravidelných rozestupech 12 hromádek nádivky. Těsto kolem každé hromádky potřeme trochou vody a poté přehneme volný okraj těsta přes nádivku. Těsto kolem nádivky obalíme tak, abychom vytlačili veškerý vzduch.
-
5
Zvlněným krájecím kolečkem vyřízneme malé čtverečky naplněné nádivkou. Lehce poprášíme moukou. Ravioli rozložíme na pomoučenou utěrku a zatímco postup opakujeme se zbývajícím těstem, necháme již hotové ravioli oschnout.
-
6
Těstoviny uvaříme v osolené vodě. Vaříme 5 minut. Mezitím v pánvi necháme zpěnit máslo.
-
7
Hotové ravioli slijeme, pokapeme horkým máslem a podáváme posypané nastrouhaným parmezánem.