Langoše s bílým jogurtem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 42 g Droždí
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 l Mléko plnotučné
  • 2.5 dl Jogurt bílý
  • 0.12 dl Olej slunečnicový
  • 1 kg Mouka pšeničná hladká T 650
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 1 polévková lžíce Soda jedlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1103 kcal
  • Sacharidy 193 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 1236 mg
  • Bílkoviny 37 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 21.4 mg
  • Draslík 382.8 mg
  • Vláknina 16512.5 mg
  • Vitamín A 16512.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 779.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do větší mísy nasypeme 1 kg hladké mouky, rozdrobíme do ní celou kostku droždí, přidáme 0,5 litru vlažného mléka, 2,5 dl bílého jogurtu, 1 lžíci soli, 1 lžičku pepře, 1 lžíci jedlé sody (Bicarbona), 3 lžíce oleje, promícháme a důkladně vypracujeme hladké vláčné těsto.

  • 2

    Těsto zakryjeme a dáme do chladničky.

  • 3

    Až druhý den vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, nakrájíme malé díly ve velikosti 2 polévkových lžic, z každého si utvoříme bochánek, který zlehka rozválíme a rukama za okraje vytáhneme na placku přibližně o průměru 15–18 cm.

  • 4

    Langoše smažíme v pánvi v dostatečně vysoké vrstvě oleje (min. 2 cm), z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 1–2 minuty z každé strany.

Komentáře k receptu