Langoše s bílým jogurtem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1103 kcal
- Sacharidy 193 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1236 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 21.4 mg
- Draslík 382.8 mg
- Vláknina 16512.5 mg
- Vitamín A 16512.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 779.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do větší mísy nasypeme 1 kg hladké mouky, rozdrobíme do ní celou kostku droždí, přidáme 0,5 litru vlažného mléka, 2,5 dl bílého jogurtu, 1 lžíci soli, 1 lžičku pepře, 1 lžíci jedlé sody (Bicarbona), 3 lžíce oleje, promícháme a důkladně vypracujeme hladké vláčné těsto.
-
2
Těsto zakryjeme a dáme do chladničky.
-
3
Až druhý den vykynuté těsto dáme na pomoučený vál, nakrájíme malé díly ve velikosti 2 polévkových lžic, z každého si utvoříme bochánek, který zlehka rozválíme a rukama za okraje vytáhneme na placku přibližně o průměru 15–18 cm.
-
4
Langoše smažíme v pánvi v dostatečně vysoké vrstvě oleje (min. 2 cm), z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 1–2 minuty z každé strany.