Kapušňáky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 512 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 33 g
- Sodík 565 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 29.9 mg
- Draslík 453.5 mg
- Vláknina 10561.7 mg
- Vitamín A 10561.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 96.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na sádle osmažíme cibuli pokrájenou nadrobno dozlatova. Přidáme kmín, krátce orestujeme a přidáme zelí nakrouhané na slabé nudličky. Podusíme doměkka, dokud se všechna tekutina nevyvaří, osolíme, opepříme, osladíme. Přidáme nakrájenou debrecínku a ještě chvíli podusíme. Zaprášíme moukou a odstavíme.
-
2
Listové těsto rozválíme na plát, který nakrájíme na čtverce. Na každý čtverec dáme porci zelí a stočíme do kornoutu. Pečlivě na koncích stiskneme a rozložíme na vymaštěný plech. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova asi 20 minut.