Bramborovo-kapustový koláč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 427 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 24 g
- Sodík 108 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 48.7 mg
- Draslík 501 mg
- Vláknina 26425.8 mg
- Vitamín A 26425.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci rozpustíme máslo a přisypeme mouku. Opražíme, přilijeme mléko a promícháme. Do hotového bešamelu přidáme zakysanou smetanu, sůl, stroužek česneku a nasekanou petrželku.
-
2
Nakrájíme na tenké plátky brambory, kapustičky očistíme a rozpůlíme.
-
3
Do formy nalijeme vrstvu bešamelu, na něj naskládáme brambory, kapustičky a opět zalijeme bešamelem.
-
4
Dáme péct do středně vyhřáté trouby.