Bramborovo-kapustový koláč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Brambory
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 200 g Zakysaná smetana
  • 200 ml Mléko polotučné
  • 10 ks Kapusta růžičková
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 427 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 108 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 48.7 mg
  • Draslík 501 mg
  • Vláknina 26425.8 mg
  • Vitamín A 26425.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci rozpustíme máslo a přisypeme mouku. Opražíme, přilijeme mléko a promícháme. Do hotového bešamelu přidáme zakysanou smetanu, sůl, stroužek česneku a nasekanou petrželku.

  • 2

    Nakrájíme na tenké plátky brambory, kapustičky očistíme a rozpůlíme.

  • 3

    Do formy nalijeme vrstvu bešamelu, na něj naskládáme brambory, kapustičky a opět zalijeme bešamelem.

  • 4

    Dáme péct do středně vyhřáté trouby.

Komentáře k receptu